Арестуваха петима, заподозрени за извършването на вандализма в Центъра за деца с

...
Арестуваха петима, заподозрени за извършването на вандализма в Центъра за деца с
Коментари Харесай

Арестуваха петима за вандализма в Центъра за деца с аутизъм в Плевен

Арестуваха петима, обвинени за осъществяването на вандализма в Центъра за деца с аутизъм в Плевен. Това заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Мариана Цветкова.
 Вандали вилняха с брадви и чукове в Центъра за деца с аутизъм в Плевен (снимки)
Сигналът за вандалския акт е подаден във Второ районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Плевен на 25 август към 15.10 ч.

По първични данни е разрушено складово помещение и са нанесени вреди на порти, перални машини, дрешници, маси и столове. По случая е формирано досъдебно произвеждане и се водят разпити и следствие под управлението на Районен прокурор.

Сградата на някогашния обществен дом за деца " Детелина ", по решение на Общинския съвет в Плевен е предоставена за безплатно прилагане от неправителствена организация за прилагане като Център за деца с аутизъм. Тя е ремонтирана посредством дарения от фондация " Стъпка за невидимите деца на България " и съдружие " Аутизъм през днешния ден ".

На пространствата, в които са нанесени вреди, се постанова да бъде изработен ремонт. 

Въпреки случилото се от фондацията се надяват Центърът да отвори порти през октомври. 

" Вече приготвяме в София експерти, които ще работят в Дома в Плевен. Записваме и деца, като имаме намерение да открием Дома с 20-25 деца от Северна България. Подготвяме пространства и за нощуване на фамилиите, които ще идват в Дома в Плевен ", посочи пред Българска телеграфна агенция Владислава Цолова от фондация " Стъпка за невидимите деца на България ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР